Kuřecí paličky s rýžovým salátem
podle časopisu Cuisine et Vins de France
Pro 6 osob
12 kuřecích paliček
4 polévkové lžíce curry pasty
1 bílý jogurt
300 g dlouhozrnné rýže
1 salátová okurka
špetka šafránu
2 polévkové lžíce curry koření
Na zálivku:
1 velké zralé rajče
1 cibule
1 stroužek česneku
oříšek čerstvého zázvoru pažitka 2 lžíce oleje
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžička vinného octa
sůl, pepř
Rýži uvaříme, jak jsme zvyklí, se špetkou šafránu.
Mezitím připravíme zálivku: oloupeme rajče, zbavíme ho zrníček a nakrájíme na kousky. Dáme do misky spolu s oloupaným nastrouhaným zázvorem, drobně pokrájenou cibulí a česnekem. Přidáme 6 lžic vařící vody, olej, citrónovou šťávu, ocet, pažitku, sůl a pepř. Zamícháme.
Ještě teplou rýži smícháme s dvěma lžícemi curry koření a se zálivkou. Necháme vychladnout.
Troubu rozehřejeme na 200°. Kuřecí paličky obalíme v curry pastě smíchané s jogurtem, vyrovnáme do pekáčku, pokapeme trochu olejem a pečeme 30 minut dozlatova. Necháme vychladnout.
Okurku oloupeme, nakrájíme na drobné kousky a vmícháme do rýžového salátu. Rozložíme kuře na salát a podáváme.
Salát nemá rád lednici, rýže moc ztuhne.
Sdílej Štítky