Naan – indický chléb


Dělala jsem naany podle receptu na naany, ale nakonec nevypadaly jako naany. Ale ani jako nic, co znám. Jsou to takové nafoukané nány. Jako příloha k jídlům s omáčkou ale výborné, protože mají uvnitř kapsu, do které se ledacos vejde.Naan Naan pred

400 g hladké mouky
1/2 sáčku sušeného nebo 1/2 kostky čerstvého droždí
1 dcl vlažné vody
1 kávová lžička soli
1 polévková lžíce oleje
1 kelímek jogurtu, cca 200 ml

Droždí rozmícháme ve vlažné vodě a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku se solí, přidáme kvásek, olej a jogurt a rozmícháme. Těsto přendáme na vál a propracujeme ho, až je vláčné a hladké. Vrátíme ho do mísy, pomoučíme, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

Troubu rozehřejeme na 210°C i s prázdným čistým plechem.

Z těsta utvoříme dvanáct koulí, rozválíme je na asi centimetr silnou placku, necháme ještě chvíli kynout a když je trouba vyhřátá, pokládáme placky na rozehřátý plech a pečeme 12 minut.

Podáváme jako přílohu nebo můžeme plnit jako sendvič.

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář