Pain au lait – sladké briošky s čokoládovými peckami


Čokoláda se dá bez obav nahradit rozinkami, nebo udělat briošky jen „nature“.Pain au lait II

500 g polohrubé mouky
70 g másla
1 vejce a jeden žloutek
60 g cukru
1/2 lžičky soli
220 g mléka
20 g droždí
75 g čokoládových pecek nebo pokrájené čokolády

1 žloutek, smícháný se lžící teplé vody na potření

 

Nacháme v pekárně vypracovat těsto (nebo ho zpracujeme ručně, ale od té doby, co mám pekárnu, to dělám jen vyjímečně), pak ho vyndáme, zapracujeme do něj čokoládové pecky a necháme kynout při pokojové teplotě. Při kynutí v pekárně by se mohla čokoláda rozpustit (toť moje úvaha, nemusí to být pravda!) (edit po vyzkoušení: ano, při kynutí v pekárně se čokoláda rozpustí do těsta).

Po vykynutí, po cca hodině a půl, uděláme malé briošky ve tvaru bochánků nebo válečků, svrchu párkrát nařízneme nebo nastříhneme nůžkamiPain au lait, necháme znovu kynout asi dvacet minut, pak potřeme žloutkem a pečeme při 180°C 15 minut.

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář