Provensálské muffiny


Provensálské muffiny se sušenými rajčaty

Na 24 + 1 minimuffinů

3 vejce
1 jogurt 200 g (kelímek nám bude sloužit jako odměrka)
3 kelímky polohrubé mouky
2 kelímky tvrdého aromatického strouhaného sýra, nejlépe typu gruyère
1 malá sklenička sušených rajčat (280 g), pokrájených, i s olejem
kávová lžička bylinek – tymián, rozmarýn, saturejka, lístky
nasekané nadrobno, můžeme použít i sušené provensálské koření
1 pytlíček prášku do pečiva
sůl, pepř

Cupcake provencal II

Na krém smícháme podle chuti, nebo podle toho co máme – žervé, mascarpone, tvaroh, čerstvý kozí sýr, vždy přidáme trochu kysané smetany, sůl, pár lístků bazalky a zdobíme vršky muffinů. Na vrch posadíme půlku černé olivy.

Troubu zahřejeme na 180°C.

Do mísy dáme jogurt, přidáme mouku, prosátou s práškem, sýr a vejce. Rozmícháme, přidáme rajčata i s olejem, pepř, zamícháme opatrně, ochutnáme, dosolíme případně. Těsto je elastické, skoro se táhne, nelekáme se! Rozdělíme ho do malých formiček na muffiny a pečeme zhruba 15 minut. Necháme vychladnout, než je budeme vyklápět.

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář