Rizoto s lososem


Rizoto s lososem

2 – 3 porce

250 g rýže, propláchnuté horkou vodou
300 g čerstvého lososa
citrón 2 šalotky nebo malé cibule
3 stroužky česneku
1/2 bulvy fenyklu
2 lžíce nasekaných bylinek (petrželka, pažitka, fenyklové lístky, kousíček rozmarýnu,
zelená nať cibulky) 1 1/2 dcl bílého vína
3 dcl vývaru nebo vody
2 dcl smetany
několik lžic strouhaného parmezánu máslo, sůl, pepř

Lososa omyjeme, ocitrónujeme, osolíme, opepříme a opečeme na pánvičce z obou stran do zlatova. Dáme stranou.

Šalotku a fenykl nakrájíme na plátky, česnek nasekáme, do pánve dáme máslo, pomalu na něm orestujeme česnek,šalotky a fenykl. Přidáme rýži a znovu restujeme. Přilijeme víno a mícháme, dokud se víno úplně neodpaří. Přilijeme vývar nebo vodu, osolíme a vaříme, až je rýže měkká a tekutina téměř odpařená (pokud se tekutina odpaří dřív, než je rýže měkká, přidáme a zmírníme plamen!). Rozdrobíme do rýže maso z lososa, přidám smetanu, parmezán a bylinky, prohřejeme. Případně dosolíme a dopepříme. Na talíři ještě posypeme parmezánem (nejlépší jsou hobliny, udělané škrabkou na brambory).

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář