Salát s kuřecími jatry a avokádovým dipem


300 g kuřecích jater
směs zelenýc salátů (mesclun, mladý špenát, rukola) 1 červená cibule
2 zralá rajčata
2 pečené oloupané papriky, marinované
4 větší čerstvé žampiony
olivový olej, ocet z cidru, sůl, cukr, pepř, kopr

1 avokádo, zralé
citrónová šťáva sůl 2 lžíce kysané smetany
bazalka
piment d´Espelette

Eventuálně strouhaný zralý sýr a olivy.

IMG_3526

Játra očistíme, necháme ve větších kouscích, opepříme a necháme stranou. Saláty opereme a necháme odkapat. Rajčata nakrájíme na drobnější plátky, i se slupkou a pecičkami, smícháme v misce s pokrájenými paprikami, solí a cukrem. Žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pokapeme citrńvou šťávou.

Avokádo rozpůlíme, vydlabeme dužinu na talíř, dobře rozmačkáme vidličkou, přidáme bazalku, sůl, citrónovou šťávu a smetanu a rozmícháme na hladkou směs. Dáme do misky a posypeme špetkou piment d´Espelette.

IMG_3522

Saláty natrháme, dáme na mísu. Do směsi rajčat a paprik zašleháme lžíci octa, 4 lžíce oleje, špetku kopru, směs nalijeme na salát. Poklademe proužky žampionů, posypeme sýre, a olivami.

Játra narychlo opečeme na pánvi na troše oleje, ke konci přidáme na plátky nakrájenou cibuli, orestujeme a hrokou směs dáme navrch salátu.

Podáváme s pečivem a avokádovým dipem zvlášť.

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář