Salát z červené řepy a balkánského sýra s pažitkou
Místo balkánského sýra můžeme použít i fetu
4 střední bulvy červené řepy
250 g balkánského sýra
50 g kysané smetany
lžička oregana (mimo sezónu sušené, v sezóně čerstvé, mohou být i jiné bylinky)
svazek pažitky
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce basamikového octa
sůl, pepř
salát, třeba polníček, rukola, pár cherry rajčat
Řepu uvaříme v osolené vodě s trochou kmína, podle velikosti cca 30 minut.
Balkánský sýr rozdrobíme do hlubkého talíře, přidáme kysanou smetanu a oregano, vidličkou rozmícháme.
Z octa, oleje, soli a pepře ušleháme zálivku, řepu nakrájíme na plátky, rozložíme na talíř, pokapeme zálivkou a doprostřed dáme rozmíchaný sýr. Ozdobíme polníčkem nebo rukolou a rajčátky.
Sdílej Štítky