Tatarák z avokáda a uzeného lososa


Tatar losos avokado chavroux II200 g uzeného lososa
2 polévkové lžíce kopru
2 lžičky kávové červeného pepře
(pro zvídavé: Schinus terebinthifolius – pepřovec brazilský)
1 avokádo zralé tak akorát
šťáva z půlky citrónu

Den předem nasekáme nahrubo lososa a promícháme s koprem a pepřem. Přikryjeme fólií a necháme přes noc v lednici.

 

Druhý den pokrájíme dužinu oloupaného avokáda na drobné kousky, zakapeme citronóvou šťávou. Jemně promícháme a přidáme ke směsi lososa a koření.

Podáváme s čímkoli, na co máme chuť, tmavá, čerstvě upečená bageta a pár listů rukoly budou asi nejlepší. Na obrázcích je přidána ještě vrstva kozího sýra (typ Chavroux), utřená s trochou soli.

Tatar losos avokado chavroux

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář