Tatarák ze dvou druhů lososa s avokádovou pěnou


300 g syrového lososa – nejlépe vysoký filet, bez hnědých částí a tuku
100 g uzeného lososa
1 šalotka nebo dvě mladé cibulky i s natí
drcený červený pepř podle chuti
citrónová šťáva podle chuti
hrst pažitky
sůl
olivový olej
Lososovy tatarak II
1 zralé avokádo
2 lžíce kysané smetany
1 lžíce citrónové šťávy
sůl, jemně mletý pepř

Lososa bez kůže nakrájíme na tenoučké plátky, pak na proužky a nakonec na drobné kousíčky. Cibulku nakrájíme najemno. V misce smícháme rybu s cibulí, přidáme citrónovou šťávu, sůl (opatrně, budeme přidávat ještě uzeného lososa), červený pepř a pažitku. ochutnáme, případně přidáme citrón. Uzeného lososa nakrájíme na stejně jemné kousky, vmícháme do směsi a necháme v lednici aspoň hodinu rozležet.

Mezitím rozpůlíme avokádo, v mixéru ho spolu s citrónovou šťávou, solí a pepřem rozmixujeme na pastu. Do pasty vmícháme smetanu.

Ochutnáme lososovou směs, dochutíme, pokud je potřeba a na talířích servírujeme s nočkem avokádové pěny a opečenými toasty z bílého pečiva.

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář