Zeleninová korma


500 g zeleniny v menších kouscích (květák, mrkev, hrášek, brambory, zelené fazolky, atp.)
2 cibule nakrájené nadrobno
2 stroužky česneku a ořech čerstvého zázvoru, nakrájené na kousky nebo podrcené
50 g kešu ořechů
1 polévková lžíce curry koření
1 kávová lžička kurkumy
1 kávová lžička římského kmína
2 tobolky zeleného kardamomu, rozdrcené
2 bobkové listy
1 polévková lžíce sušené pískavice (fénugrec)
2 polévkové lžíce rajčatového koncentrátu (použila jsem passatu)
2 dcl mléka (i kokosového)
olej, voda, sůl

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a necháme chvíli restovat. Po chvilce přidáme česnek a zázvor a znovu asi minutu restujeme. Když se cibule začne zabarvovat, přidáme polovinu kešu ořechů a zase opékáme.

Obsah pánve rozmixujeme s trochou mléka na pastu a dáme stranou.

Ve stejné pánvi rozehřejeme malé množství oleje, asi lžíci, a když je horký, přidáme kmín, bobkové listy, zbytek ořechů a mícháme. Když ořechy začnou hnědnout, přidáme umixovanou pastu, kurkumu, curry, rajčatovou passatu a zamícháme. Přidáme trochu vody.

Po chvilce přidáme zeleninu, další část mléka, osolíme a dusíme pod pokličkou cca 10 minut.

Přidáme zbytek mléka a dusíme zlehka dalších 15 až 20 minut.

Nakonec vmícháme kardamom a pískavici (dá se vynechat).

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář