Dortíky s ovocem a mascarpone
6 dortíků o průměru 8 cm
Piškotový plát:
3 vejce
150 g cukru
150 g hladké mouky
1 polévková lžíce kakaa
4 lžíce vařící vody
malá špetka soli
Krém: 250 g mascarpone
2 polévkové lžíce moučkového cukru
230 ml šlehačky
Troubu vyhřejeme na 180°C.
Žloutky ušleháme s cukrem za přidávání vařící vody do pěny. Z bílků se špetkou soli ušleháme sníh. Do žloutkové směsi opatrně vmícháme sníh a mouku s kakaem a nalijeme na plech, vyložený pečicím papírem. Pečeme cca 10 minut.
Mezitím si smícháme mascarpone s cukrem, šlehačku ušleháme dohusta a lehce vmícháme do mascarpone.
Z vychladlého plátu vykrajujeme kolečka, ve tvořítku potom skládáme jedno piškotové kolečko, vrtsvu krému, druhé kolečko. Vršek dortíku potřeme trochou krému a ozdobíme ovocem.
Sdílej Štítky
Na Labu to máš ještě ve verzi „co ze zbytky piškotu“, jsem to ještě trochu vylepšila. Zbytky piškotu rozkutrované tyčákem, javorový sirup a marmeláda ze sevilských pomerančů. Kuličky obalit v kakau. Hodně dobrý.