Hrušky pošírované v bílém víně s čokoládovým krémem


Pro 7 osob

7 malých hruštiček
5 dcl dobrého suchého vína, výraznější chuti
3 lžíce tmavého třtinového cukru
1 vanilkový lusk (nebo půl lžičky vanilkového aromatu)
2 proužky pomerančové kůry
1 lžíce citrónové šťávy
2 dcl vody

200 g tmavé čokolády
2 dcl smetany na šlehání

V kastrolku smícháme víno, vodu a ostatní přísady a přivedeme k varu. Vložíme hruštičky, které jsme předem oloupali a zbavili jádřinců. Vaříme 20 minut a potom necháme v sirupu vychladnout. Hrušky vyjmeme a necháme okapat. Sirup zredukujeme tak, aby nám zbylo jen pár lžic husté tekutiny, kterou přecedíme a potom ještě hrušky přelijeme a znovu necháme vychladit.

Smetanu zahřejeme, do horké vmícháme čokoládu a rozmícháme na hladký krém. Rozdělíme ho do sedmi malých skleniček neb misek, necháme dobře vychladit a potom do krému posadíme po jedné hrušce.

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář