Košíčky s citrónovým krémem a jahodami


16 košíčků z křehkého těsta
16 jahod
2 citróny
2 vejce
50 – 60 g cukru
30 g maizeny
přidala jsem ještě 2 velké lžíce mascarpone, ale nemusí bý, jen je krém jemnější

Kosicky s citr kremem VI

Z citrónů vymačkáme šťávu, smícháme ji s cukrem, maizenou, přidáme rozšlehaná vejce a za stálého mícháni metličkou velmi zvolna zahříváme, až vznikne hustý krém. Necháme vychladit a pak případně vmícháme mascarpone.

Krémem naplníme košíčky, ozdobíme jahodami, nakrájenými na plátky, nebo rozpůlenými, případně rozdrcenými pistáciemi, pocukrujeme a necháme v chladnu chvíli rozležet.

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Comments (4 komentáře)

  • Eja
    26.7.2015 at 20:06

    Prosím, poraď. Potřebuji různé minidezerty na malou oslavu. Tyhle minikošíčky určitě. Ale – logistický problém :-). Potřebuji je večer naplnit a ke konsumaci budou další den odpoledne. Budou v chladu. Napadá mne – košíčky vytřít želatinou, nechat ztuhnout a naplnit? Nebo vydrží naplněné nerozmáčené?

    • Petra
      26.7.2015 at 20:47

      Hezký večer, Ejo. Vůbec se neboj, naplněné košíčky se v lednici do druhého dne jenom krásně rozleží. Ovoce bych ale dávala až v den, kdy se budou konzumovat, aby nepustilo šťávu. Ne, že by to nebylo dobré, ale není to hezké :-).

  • Petra
    15.6.2014 at 21:31

    Díky za komentář. Krém je univerzální, dá se použít i do rolády nebo do palačinek.

  • Eja
    14.6.2014 at 20:26

    Krém je úžasný, sice jsem ho ještě nikdy nepoužila na plnění košíčků, ale jinak je stálicí. Trocha mascarpone si myslím je žádoucí. Přidávám ještě trochu najemno nastrouhané citronové kúry. Trocha jahod, najemno nasekaná máta, cukrářský piškot místo lžičky…nebe v ústech.

  • Váš komentář