Palets bretons – bretaňské křehké sušenky


Na 20 – 24 sušenek

2 žloutky
170 g hladké mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
2 špetky soli
80 g změklého másla
80 g cukru

Palets bretons
Žloutky šleháme s cukrem do pěny. Přidáme máslo a dál šleháme. Přidáme mouku, prosátou s práškem do pečiva a už ručně vypracujeme hladké těsto. Nepropracovávejte ale moc, aby sušenky byly křehké a netvrdly. Uděláme z těsta jitrnici, zabalíme do fólie a necháme v lednici 2 hodiny odpočinout.

Troubu předehřejeme na 180°C.

Jitrnici nakrájíme na kolečka o tloušťce cca 5 cm. Naskládáme je buď vedle sebe na plech, vyložený papírem na pečení, nebo lépe je namačkáme do formy na mini muffiny, budou pak mít roztomilý tvar :- ).

Pečeme asi 15 minut.
Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář