Sabayon s jahodami


Sabayon je žloutková pěna s vínem, podává se za studena nebo lehce zapečená. V tomto receptu za studena!

pro 6 osob

600 g jahod
2 cukrářské rakvičky nebo pusinky

Na pěnu:
6 žloutků
120 g cukru
2 dcl bílého vína (může být i šumivé) typ chardonnay
šťáva z půlky citrónu

Jahody omyjeme, podle velikosti necháme buď vcelku nebo pokrájíme. Rakvičky nebo pusinky rozlámeme na větší kousky.

Dáme si vařit vodu ve větším kastrolu. V misce, kterou můžeme použít i do vodní lázně, šleháme žloutky s cukrem. Když směs zpění a zbělá, přendáme misku do kastrolu s vařící vodou, přidáme víno a citrónovou šťávu a šleháme elektrickým šlehačem cca 3 až 5 minut, dokud směs nezhoustne. Sundáme z ohně.

V miskách, skleničkách nebo pohárech střídavě vrstvíme jahody, drobky z pusinek a krém. Necháme vychladit nejméně dvě hodiny v lednici.

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář