Tiramisu


Klasický recept.

pro formu 20 x 30 cm

400 g mascarpone
24 piškotů Savoiardi (dnes se prodávají skoro všude, v supermarketu v oddělení sušenek,
většinou vedle našich dětských piškotů)
1,5 dcl silné kávy, ne rozpustné!
1 kávová lžička kávového extraktu (nemusí být)
2 polévkové lžíce marsaly (dá se nahradit polosuchým sherry, ničím jiným)
3 vejce – dobře omytá a osušená
50 g cukru krupice
30 g kakaového prášku

Kávu nalijeme do hlubokého talíře, přidáme kávový extrakt a lžíci marsaly nebo sherry.

Žloutky dáme do mísy spolu s cukrem a šleháme, až směs zbělá a je krásně nadýchaná. Přidáme mascarpone, lžíci vína a pečlivě zamícháme, aby směs byla dokonale hladká. Z bílků ušleháme sníh a zlehka vmícháme do směsi žloutků a mascarpone. Opatrně, nejlépe stěrkou, sníh zakládáme, vznikne nám úplně lehký nažloutlý krém.

Jeden po druhém rychle namáčíme piškoty z obou stran do kávy a klademe je vedle sebe do formy, na první vrstu rozetřeme krém, pokračujeme druhou vrstvou navlhčených piškotů. Navrch dáme opět krém, uhladíme, posypeme neslazeným kakaem, formu zabalíme do potravinářské fólie a necháme nejméně 12 hodin v chladničce ztuhnout.

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář