Rillettes ze dvou druhů lososa


Jedny rillettes už tady na hrnci máme, klasické, z vepřového masa. Dnes vám nabízím recept mnohem jednodušší a rychlejší, přitom jsou to pořád rillettes! Tentokrát lososové rillettes. U nás doma moc oblíbené, obzvlášť, zbydou-li a najde je někdo, kdo se pozdě v noci vrací domů :-). Uvedená množství berte spíš orientačně, na nějakém tom gramu nesejde.

Lososové rillettesasi 250 g čerstvého lososa, bez kůže a kostí
asi 50 g uzeného lososa (můžeme i vynechat)
šťáva z půlky žlutého citrónu
asi 100 g čerstvého sýra (nejlépe Lučina, St. Moret, prostě pevnější slanější typ)
1 lžíce kysané smetany
sůl, červený pepř
pažitka

Filet z čerstvého lososa necháme vcelku, osolíme, opepříme, trochu ocitrónujeme a pevně zabalíme do potravinářské fólie.Lososové rillettes Konce zavážeme. V malém hrnku si dáme vařit vodu, do vařící vložíme balíček s rybou a vaříme 10 minut. Vyndáme z vody a necháme úplně vychladnout.
Mezitím si posekáme nadrobno uzeného lososa a pažitku. Vychladlou rybu v hlubokém talíři rozmačkáme vidličkou se sýrem, smetanou, uzeným lososem, pažitkou, osolíme, opepříme čerstvě mletým červeným pepřem a zakápneme ještě citrónovou šťávou. Necháme tak hodinku v chladnu uležet a můžeme konzumovat. Nejlepší jsou lososové rilletes vlastně jakkoliv,  na jednohubkách s kouskem uzeného lososa, s obyčejnou křupavou bagetou, chlebem, samotné.

Lososové rillettesDobrou chuť!

 

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Comments (2 komentáře)

  • Frantiska
    13.1.2014 at 10:28

    Moc zajimave, pri precteni nazvu jsem si rikala losos delany v sadle … jak to muze chutnat. Ale po precteni celeho receptu si rikam : uzasne :)

    • Petra
      13.1.2014 at 23:20

      Diky. Krom toho, že je to úžasné, je to i rychlé! Zdravím!

    Váš komentář