Rozinkové koláčky

nebo rosine bredele


Rozinkové koláčky rosine bredeleDnes další předvánoční tréninkový příspěvek – rozinkové koláčky neboli po alsasku rosine bredele. Recept na tyhle koláčky  jsem hledala několik let , nikdo ho neznal, ale nevzdala jsem to a nakonec díky rozrůstajícímu a bytnějícímu obsahu na internetu se recept objevil. Maličko jsem ho ještě poupravila, aby se výsledek víc přiblížil dojmu ze vzpomínky na naše první (a jediné!) setkání a tady je:

Na dva plechy koláčků, cca 24 kousků

175 g hladké mouky
125 g cukru moučky
125 g másla, povoleného, ale ne rozpuštěného
50 g rozinek, macerovaných ve dvou lžicích rumu
2 vejce

Poleva:
75 g cukru moučky
1 kávová lžička citrónové šťávy nebo rumu
1,5 polévkové lžíce mléka

Rozinkové koláčky rosine bredeleTroubu zahřejeme na 170°C. Plech vyložíme papírem na pečení.

Třeme máslo s cukrem do pěny. Postupně přidáváme vejce a nakonec vmícháme mouku. Pečlivě promícháme a když je těsto stejnoměrně propracované, přidáme rozinky i s rumem a znovu promícháme. Kávovou lžičkou dáváme na plech malé kopečky těsta. Necháme mezi nimi dost místa, trochu se roztečou.

Pečeme 10 – 12 minut, až okraje koláčku jemně zrůžoví. Necháme vychladnout. Koláčky potřeme polevou, kterou jsme ušlehali ze všech přísad a necháme při pokojové teplotě zaschnout. Koláčky uchováváme v dobře uzavřené krabici v chladnu. Moc dlouho ale nevydrží. Ledaže je dobře schováte :-).

Rozinkové koláčky rosine bredeleDobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář