Rybí polévka s fenyklem


Mám ráda rybí polévky, hlavně ty „červené“, středomořské. Dnešní rybí polévka s fenyklem se ode všech trochu liší, není v ní ani česnek, ani tymián, zato fenykl dvou druhů a je chuti neobvyklé a neobyčejné! Tady je recept:

Rybí polévka s fenyklem

Rybí polévka s fenyklem

1 bulva fenyklu, pokrájená na kousky
1 cibule, pokrájená na plátky
2 stroužky česneku, pokrájené na plátky
3 lžíce olivového oleje
půl sklenky bílého vína (nemusí být)
750 ml zeleninového vývaru
1 malý rajčatový protlak
1 plechovka drcených rajčat
1/2 kávové lžičky fenyklových semínek
1 sušená chilli paprička
1 bobkový list
asi 400 g dobré bílé mořské ryby vcelku
1 plechovka bílých fazolí
fenyklová nať
sůl, pepř, citrón

V hrnci na mírném ohni rozehřejeme olej a orestujeme na něm po dobu několika minut cibuli, fenykl a česnek. Přidáme papričku, bobkový list a fenyklová semínka.Osolíme, opepříme. Přilijeme víno a necháme ho úplně odpařit. Přidáme protlak, rajčata, bujón, promícháme a vaříme mírně asi 20 minut. Rybu opláchneme, osušíme, bohatě pokapeme citrónem, osolíme a vložím do vařící polévky. Vsypeme i ocezené a propláchnuté fazole. Vaříme ještě asi 15 minut, až se ryba začne rozpadat. Promícháme, dochutíme a podáváme s opečenými česnekovými toasty, kouskem citrónu a fenyklovou natí. Dobrou chuť!

Rybí polévka s fenyklem
Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář