Salát s červenou řepou, špenátem a piniovými oříšky


Salát z červené řepyMožná někdy přemýšlíte, co tak udělat s těmi sympatickými piniovými oříšky? Máte je doma, protože jsou hezké a zajímavé, ale nakonec žluknou a musíte se s nimi rozloučit… Snadná pomoc, hezky je nasucho opražte na pánvičce a posypte s nimi salát s červenou řepou. Dodá mu to skutečně zábavnou chuť, která na jazyku zůstane příjemně dlouho. V kombinaci s dobře vybraným, výrazným a ovocným bílým vínem budete mít skvělý předkrm nebo nostalgickou podzimní večeři. Tady je recept (neuvádím množství, záleží na tom, pro kolik lidí vaříme):

Salát s červenou řepou, špenátem a piniovými oříšky

Červenou řepu uvaříme nebo upečeme, podle velikosti řepiček to trvá 40 minut až hodinu. Necháme trochu zchladnout, oloupeme, nakrájíme na menší měsíčky. Ještě teplou řepu smícháme se zálivkou, připravenou z balsamikového octa, olivového oleje, soli, pepře a trošky medu. Salát z červené řepy

Na servírovací talíř rozložíme čerstvý špenát, pokapeme trochou zbylé zálivky, poklademe kousky řepy,rozdrobíme kozí sýr a posypeme piniovými oříšky, opraženými nasucho na pánvi. Přihodíme hrst pokrájené bazalky. Podáváme s čerstvým pečivem  Salát z červené řepya lehce ovocným bílým vínem.

 

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář