Salát z červené řepy a hrášku


Salát z červené řepy a hráškuJe po svátcích a venku prší. Je třeba se začít dívat hodně dopředu a myslet na jaro :-). Já jsem to zkusila s trochu bizarním salátem – z červené řepy a hrášku. Kupodivu to dobře funguje a až budeme mít čerstvě vyloupaný hrášek a mladé řepičky, bude to ještě lepší! Salát můžeme nakonec posypat sezamovými semínky a opraženými oříšky.

Pro 4 strávníky

2 menší bulvy červené řepy
1 sáček mraženého hrášku
olivový olej
světlý balsamikový ocet (nebo ocet z sherry)
sůl, pepř
plocholistá petželka nebo koriandr

Řepu vaříme v osolené vodě s trochou kmína asi půl hodiny, nebo ji zabalíme do alobalu apečeme v troubě při 180°C 45 minut. Hotovou řepu necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.

Mezitím si uvaříme hrášek v osolené vodě – hrášek nasypeme do vařící vody a necháme vařit maximálně 5 minut. Scedíme a propláchneme hned studenou vodou, aby hrášek neztratil barvu.

Smícháme řepu s hráškem, zakápneme olejem, přidáme ocet, sůl pepř, promícháme a posypeme posekanou petrželkou, nebo koriandrem. Podáváme s  opečenou bagetou. Salát z červené řepy a hráškuDobrou chuť!

 

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář