Špagety po florentsku


Špagety po florentskuDnes jen kraťoučce, krátký, jednoduchý a velmi jedlý recept. Je to jídlo, které máte hotové do čtvrt hodiny. Špagety po florentsku, to znamená se špenátem a šunkou. Platí jako u všech receptů, že čím lepší použijeme suroviny, tím lepší bude výsledek.

Špagety po florentsku

pro 4 strávníky

olivový olej
1 cibule
2 stroužky česneku
250 g špenátových listů
125 ml smetany
80 g parmezánu + trocha na posypání
150 g dušené šunky, té nejlepší, kterou můžete koupit
sůl, pepř

Cibuli a česnek nakrájíme na plátky a orestujeme na troše olivového oleje. Přihodíme opraný špenát a necháme ho pustit vodu. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a rozmixujeme dohladka.

Parmezán nastrouháme, šunku nakrájíme na dlouhé proužky. Špagety uvaříme, jak jsme zvyklí, ještě horké je nasypeme do velké mísy, promícháme s omáčkou, částí parmezánu a šunky. Na talířích každou porci ještě posypeme sýrem a šunkou. Špagety po florentsku

 

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Comments (One comment)

  • Eja
    25.10.2015 at 8:26

    Použila jsem tagliatelle místo špaget a bylo to výborné. Nahoru parmezán na jemné plátky a pár čerstvých lístků babyšpenátu na ozdobu. Děkuji za inspiraci.

  • Váš komentář