Šťáva z rebarbory a jahod


Šťáva z rebarboryChtěla jsem původně napsat limonáda, ale limonáda má  asi bublinky. Tohle je spíš šťáva, ale ne sirup. Uvařit bychom ji mohli asi i z jakéhokoli jiného ovoce, mám v plánu borůvky. Tady je recept:

 

Šťáva z rebarbory a jahod

500 g rebarbory
100 g jahod
šťáva z jednoho citrónu

1,6 l vody
110 g cukru

Šťáva z rebarboryRebarboru omyjeme, nakrájíme na kousky a prosladíme lžící cukru. Necháme chvilku stát, můžeme na ni zapomenout i do druhého dne, pokud je v lednici. Jahody očistíme a nakrájíme na kousky.Šťáva z rebarbory

Vodu s cukrem svaříme. Přidáme rebarboru a jahody a necháme 5 minut lehce vařit. Připravíme si větší nádobu a jemné sítko. Svařenou směs přelijeme přes sítko a necháme okapat, aniž bychom ovoce nějak mačkali. Přidáme do šťávy citrónovou šťávu, přelijeme do lahví a necháme vychladit. Šťáva z rebarbory

 

Pijeme bez omezení!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář