Studená okurková polévka s červenou řepou


okurková polévkaDnešní recept je přesně takový, jaké mám ráda – rychlý, snadný, barevný a výsledek je úžasně a překvapivě dobrý. A v horkém poledni nebo teplém večeru se svěží studená okurková polévka s chladnou chutí máty moc dobře hodí. Tak tady je recept:

Studená okurková polévka s červenou řepou

2 maličké červené řepy, uvařené nebo upečené
1 salátová okurka, oloupaná a zbavená semen
1 bílý jogurt, nejlépe Choceňský (150 ml)
100 ml sladké smetany
1 malá bílá cibulka
3 polévkové lžíce olivového oleje
velká hrst posekané máty
asi 2 lžičky balsamikového octa
sůl, pepř

okurková polévka

okurková polévka

Všechny přísady dáme do mixéru a rozmixujeme najemno. Dochutíme solí a pepřem, případně přidáme kapku balsamikového octa (ale opatrně!) a necháme v lednici aspoň dvě hodiny vychladit. Před podáváním můžeme posypat trochou bylinek (kerblík, pažitka) a rozdrobeným kozím sýrem. Podáváme s opečeným toastem nebo s kouskem čerstvé focaccii. Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář