Světlé bagety tenké


BagetyUž dlouho hledám ideální recept na bagety, takový, kde na konci je opravdu  hezká, křupavá, ale přitom měkká bageta, ke které cesta nevede peklem několikahodinové přípravy. Takže tady je můj další pokus a tentokrát jsem docela spokojená – těsto jsem udělala v reklamní pauze při sledování Startreku a bagety se upekly druhý den ještě před snídaní. Vytvořila jsem tři tenké bagetky, v pekárnách je najdete pod jménem „ficelle“. Pokud nemáte formu na pečení baget, pečte je na normálním plechu, na pečícím papíře posypaném trochou  hladké mouky. Tady je recept:

250 g hladké světlé mouky
asi 190 ml vlažné převařené vody
2,5 kávové lžičky sušeného droždí
1 kávová lžička soli

Ve větší misce, nejlépe plastové, smícháme všechny přísady dohromady. Propracujeme rychle, ale pečlivě, aby se všechno pěkně promíchalo, zakryjeme plastovou fólií a necháme dvě hodiny na teplém místě kynout. Potom misku tak, jak je, strčíme na noc do lednice.Bagety

Druhý den misku vyndáme z lednice, pomoučíme si pracovní plochu a ruce a z těsta vytvoříme tři tenké dlouhé bagetky. Pomoučíme i formu na bagety (nebo papír na plechu) a uložíme do ní připravené bagety.

Troubu zahřejeme na 220°C. Zatímco se zahřívá, necháme bagety ještě kynout. Do horké trouby šoupneme malý kastrůlek s vařící vodou (pára takto vzniklá nám pomůže s vytvořením křupavé kůrky na bagetě). Bagety

Bagety několkrát šikmo nařízneme ostrým nožem a pečeme 15 minut. Necháme vychladnout, než se do nich pustíme! Bagety

 

 

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář