Tagliatelle s lososem, chřestem, brokolicí a citrónovou omáčkou


Tagliatelle s lososem, chřestem, brokolicí a citrónovou omáčkouRychlý recept pro nadcházející sezónu chřestu – tagliatelle s lososem, chřestem, brokolicí a citrónovou omáčkou. Můžete samosebou použít i jiné těstoviny nudlovitého typu (fettucine, pappardelle, možná i linguine), můžete i zaměnit zeleninu za jinou, ale neošiďte se o chuť citrónu v omáčce!

Pro 4 střední jedlíky

350 g čerstvých těstovin
400 g lososa, nejlépe filet
1 svazek zeleného chřestu
1 větší hlava brokolice
kysaná smetana 200 g
sladká smetana 200 g
1 citrón, lépe bio ˇ3ťávu možná nepoužijete všechnu)
sůl, červený pepř, sušené bylinky

parmezán (nemusí být)

Brokolici opereme, rozebereme na růžičky a vaříme v osolené vodě s troškou drceného kmína ne úplně doměkka, trvá to asi 7 minut. Ocedíme.
Tagliatelle s lososem, chřestem, brokolicí a citrónovou omáčkouChřest očistíme, odlámeme spodky stonků (chřest vezmeme do dlaně a volně druhou rukou ohýbáme stonek, sám praskne ve správném místě, zhruba spodní třetina odpadne) a vaříme v páře také asi 7 minut. Odlomené stonky si schováme na zeleninovou polévku. Uvařený chřest nakrájíme na větší kousky.

Lososa zbavíme kůže, nakrájíme na větší kostky, v misce smícháme s trochou citrónové šťávy, solí a trochou sušených bylinek podle vlastní chuti.

Citrón (bio-nebio) pořádně vydrbeme a ostrouháme z něj kůru. Citrón vymačkáme.

Ve velkém množství osolené vody uvaříme těstoviny, scedíme. Mezitím si na trošce oleje opečeme zprudka kostky lososa a necháme je stranou v teple. Pánev vytřeme papírovým ubrouskem, přidáme trochu čistého oleje a lehce v něm orestujeme zeleninu se lžičkou podrceného červeného pepře. Přidáme do pánve kysanou i sladkou smetanu, osolíme,  přidáme bylinky podle chuti a nakonec citrónovou kůru i šťávu, tu po částech, podle toho, jak vám bude omáčka chutnat. Do omáčky vrhneme těstoviny, promícháme a na nahřátých talířích poklademe kousky opečeného lososa, kdo chce posype hoblinkami parmezánu.

Tagliatelle s lososem, chřestem, brokolicí a citrónovou omáčkouDobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář