Tagliatelle s pestem a křupavou slaninou


Tagliatelle s pestemDnes zase jeden expres, to znamená téměř bez vaření,  těstovinový recept pro Marii – psáno od oka, množství surovin přizpůsobte své chuti. Měla jsem výborné bazalkové pesto bez česneku, ale použijte, jaké máte po ruce. Domácí, koupené, s piniemi, mandlemi, důležité je, aby bylo bazalkové. A důležitá je i dobrá slanina – v mém oblíbeném obchodě teď mají skvělé guanciale, slaninu z vepřových líček, stojí za to. Stačí jí maličko a ovoní celé jídlo.Guanciale

tagliatelle podle počtu strávníků, nejlépe čerstvé
bazalkové pesto  (zde bez česneku)
čerstvě strouhaný parmezán, čím víc, tím líp
uzená pancetta nebo guanciale
cherry rajčata

sůl, čerstvě mletý pepř

Pancettu nebo guanciale opečeme z obou stran na suché pánvi dočervena a necháme osušit na papírové utěrce. Cherry rajčata  nakrájíme na tenká kolečka.

Tagliatelle uvaříme podle návodu, scedíme a asi jednu velkou naběračku vody z vaření uchováme.  Vrátíme ji do hrnce, ve kterém jsme nudle vařili, společně s nudlemi, promícháme s několika  polévkovými lžicemi pesta, s rajčátky a na talířích posypeme česrtvě strouaným parmezánem a křupavou slaninou.

Tagliatelle s pestemVychlazené bílé víno hodně pomůže :-). Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Váš komentář