Tatarák z avokáda s granátovým jablkem


Tatarák z avokádaA máme tu jaro! A teplo! A lepší náladu, než blbou (tu teda taky trochu, ale to bohužel nesouvisí s počasím :-). Takže honem nějaký recept na oslavu. Tatarák z avokáda a rajčat, nebo spíš by se dalo říct malý salát, asi všichni znají. Ale co to jabko? Co si pod tím představit? Těžko to popsat jinými výrazy, než superlativními. Je to skvělé, vynikající, senzační a to říkám já, milovnice všech typů masových a rybích tataráků, je to prostě nejlepší. Salátu to přinese svěžest, sladkost a zrníčka granátu i příjemnou křupavost. Už přestanu hýřit zbytečnými slovy, tady je recept a vůbec se nebojte tuhle lahůdku servírovat i škarohlídům a konzervativcům (navíc, to možná ani nemusím psát, je to báječně jednoduché a rychlé). Ještě poslední poznámka – opravdu použijte kadeřavou petrželku, takzvanou kudrnku, v tomhle receptu její chuť má své místo a své udělá i to, že se její lístky nenalepí na ostatní přísady. No dobře, ještě úplně poslední poznámka – granátové jablko vyberte velké, červené a těžké, vyschlým kouskům se začernalou korunkou se vyhněte. A úplně nejposlednější poznámka – recept je z posledního čísla časopisu Saveurs:

Tatarák z avokáda s granátovým jablkem

2 dobře zralá, ale pevná avokáda
4 červená rajčata
1 menší červená cibule
1 granátové jablko
hrst nadrobno posekané kadeřavé petrželky
šťáva z 1 citrónu
olivový olej
sůl (nejlépe fleur de sel)
čerstvě mletý pepř

Tatarák z avokádaGranátové jablko rozpůlíme a zrníčka vypreparujeme do misky. Šťávu, která vyteče při preparaci jablka zachytíme do misky. Přidáme avokádo nakrájené na malé kousky, nadrobno pokrájenou cibuli, rajčata, zbavená semínek a pokrájená také na drobné kousky, zrníčka granátového jablka (podle chuti a odvahy, nemusíte dávat všechna). Zalijeme citrónovou šťávou, olivovým olejem, osolíme a opepříme. Přihodíme petrželku a opatrně promícháme. Podáváme s opečeným toastem, nejlépe z focaccii. Nějaké pěkné ovocné (ale ne sladké!) bílé víno chuť salátu zvýrazní. Tatarák z avokáda

 

Dobrou chuť!

 

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Comments (3 komentáře)

  • Eja
    8.4.2018 at 11:44

    Neee anonym…

  • Anonym
    8.4.2018 at 9:33

    Zařazuji do stálého repertoáru lahůdek pro návštěvy – včera večer jsem otestovala jen tak pro sebe, granátové jablko můžu kdykoli v jakémkoli množství a zejména jako doplněk SLANÝCH jídel. Dovolila jsem si přidat trochu růžového pepře, dobře tam zapadl.

    • Petra
      11.4.2018 at 22:59

      Díky, díky!

    Váš komentář