Tvarohová pěna s jahodami


Tvarohová pěnaJahody dozrávají jako o závod a v tomhle horku se mi nechce nic péct. A studená tvarohová pěna je krásný osvěžující dezert.

Na 6 – 7 skleniček

 

250 g tvarohu
1,5 dcl šlehačky
1 bílek z dobře omytého vejce
1 vanilkový cukr
2 lžíce cukru moučky
2 lžíce citrónové šťávy, 250 g jahodTvarohová pěna

Na jahodovou ozdobu:
250 g jahod
2 lžíce cukru krupice

Šlehačku ušleháme se lžící cukru, bílek ušleháme se lžící cukru, tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a citrónovou šťávou, opatrně vmícháme šlehačku, pak sníh a nakonec lehounce rozmačkané jahody. Dáme vychladit do lednice.Tvarohová pěna

Z cukru krupice a několika lžic vody svaříme hustší sirup, necháme zchladnout. Tvarohová pěnaJahody pokrájíme na drobné kostičky, smícháme se sirupem a těsně před servírováním ozdobíme vychlazenou pěnu. Do jahod můžeme vmíchat i pár lístků nasekané máty, nebo lžíci nějakého dobrého likéru, třeba Grand Marnier nebo Cointreau.

Tvarohová pěna

 

 

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email


Sdílej
Štítky

Comments (2 komentáře)

  • Eja
    13.6.2014 at 20:19

    Ti do receptů kecám :-) mascarpone s bílkovým sněhem…dobré to bylo.

    • Petra
      15.6.2014 at 21:04

      Jen kecej, mě to těší :-).

    Váš komentář