Řekla jsem si, že vykročíme do nového roku sladce. Čokoládovo-kaštanový fondant je k tomu víc, než vhodný. V podstatě se jedná o moučník, který se po krajích podobá křehké brownie a uvnitř je spíš jako čokoládová pěna – s příchutí kaštanů. Nejlepší je pěkně vychlazený z lednice druhý den. Tady je recept:
Čokoládovo-kaštanový fondant
210 g tmavé čokolády
210 g kaštanového pyré
110 g cukru krupice
4 vejce
100 g másla
60 g slaného másla
100 g hladké mouky
Troubu si rozehřejeme na 170°C. Formu o průměru 20-22 cm vymažeme máslem, dno pokryjeme papírem na pečení a stěny vysypeme hrubou moukou.
Vejce šleháme s cukrem do pěny. Mezitím rozehřejeme máslo s čokoládou, rozmícháme na hladkou hmotu a promícháme s kaštanovým
pyré. Smícháme našlehaná vejce s čokoládovou směsí a po částech vmícháme mouku. Těsto nalijeme do formy a pečeme asi 25 minut.
Necháme úplně vychladnout a uložíme do lednice. Koláč je nejlepší po několika hodinách a úplně nejlepší druhý den :-).
Dobrou chuť!