Amaretti s kaštanovým krémem

Amaretti s kaštanovým krémemS překvapením jsem zjistila, že už jsme tu opravdu dlouho neměli nic sladkého. Tak dnes to napravím krátkým, jednoduchým, ale okouzlujícím receptem. Italské mandlové sušenky amaretti asi všichni znáte. Tentokrát jsem do těsta přidala kaštanový krém, který už volal po spotřebování. Ze zbytku zítra bude ještě čokoládový koláč :-). Sušenky jsou opravdu rychlé na přípravu a jsou taky moc dobré. Tuším, že by mohly klidně týden vydržet v krabičce, ale je to jen hypotéza, protože po upečení mizí raketovou rychlostí. Tady je recept na kaštanové amaretti:

Amaretti s kaštanovým krémem

210 g jemně mletých mandlí
3 polévkové lžíce kaštanového krému
2 bílky
120 g cukru krystal

moučkový nebo krystalový cukr na obalení sušenek

Pokud nemáme mleté mandle, dáme celé mandle do sekáčku a rozmixujeme na jemný prášek. V misce smícháme všechny přísady, přetáhneme misku fólií a necháme v lednici aspoň hodinu odpočinout.Amaretti s kaštanovým krémem

Troubu zahřejeme na 180°C a plechy si vyložíme papírem na pečení.

Kávovou lžičkou si nabereme mandlovou hmotu a navlhčenýma rukama uděláme kuličku, kterou obalíme v cukru. Kuličky klademe vedle sebe na plech, necháme mezi nimi dost místa, zvrchu je trošku splácneme. Pečeme cca 14 minut, ale hlídáme, aby se sušenky neupekly příliš, po vychladnutí by byly tvrdé. Necháme vychladnout na mřížce. Dobrou chuť!Amaretti s kaštanovým krémem

 

Print Friendly, PDF & Email

5 komentářů

  • Eja napsal:

    Na raketovém mizení by se zřejmě rád podílel ten černý psí čumáček na druhé fotce :-)))

  • Eja napsal:

    Kolik už jí je? Pamatuju si ji na nějaké fotce tady jako mimi…teď už určitě puberťanda :-)

  • Petra napsal:

    Už je jí jedenáct měsíců. Přišla k nám sice omylem, ale je to velký mazánek všech. Přidala jsem pro tebe ještě dvě fotky. Taky je to trpělivá asistentka s velkým zájmem o věc!

  • Paolo napsal:

    I tasted them. They are very good! Much better than amaretti di Saronno…

  • Petra napsal:

    Grazie, Paolo. Thanks for your courage to taste and for your kind reviews :-).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.