… o jeden víc, než jsme zvyklí.
Původní název receptu je Four steps to heaven a podle mínění všech, kteří ochutnali, je zasloužený. Recept je úplně jednoduchý a výsledný produkt je den ode dne lepší. Nezbyl ani drobeček. Tady je recept:
170 g másla
180 g hladké mouky
90 g mletých vlašských ořechů
Troubu zahřejeme na 180°C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Smícháme všechny součásti v mixéru nebo sekáčku, propracujeme krátce rukama na pomoučené ploše na hladké těsto, rozválíme na placku 20 x 30 cm. Pečeme 30 minut, povrch nemusí být zlatý, natož hnědý. Necháme vychladnout. Opravdu tam není žádný cukr.
225 g Philadelphie bez příchuti
100 g moučkového cukru
Promícháme dohromady, natřeme na ořechovou placku a dáme do lednice vychladit.
700 ml mléka
1 a 1/2 vanilkového pudinku
2 lžíce kakaa
2 lžíce cukru
1 žloutek
100 g čokolády, nalámané nebo čokoládové pecky
Všechno kromě čokolády smícháme se studeným mlékem, povaříme, odstavíme, vmícháme čokoládu, necháme vychladnout (nalijeme pudink do misky, přetáhneme folií „na kontakt“, aby se neudělal škraloup) a pak natřeme na vychlazený korpus s Philadelphií a zase dáme do lednice.
400 ml šlehačky
1 polévková lžíce cukru
drcené nesolené pistácie (nebo něco jiného dobrého a hezkého)
Šlehačku vyšleháme dohusta se lžící cukru, natřeme na pudinkovou vrstvu, posypeme pistáciemi.
Moučník je dobrý hned, ale lepší druhý i třetí den! Dobrou chuť!