Dnešní recept vlastně ani není recept, jen potvrzení, že jsem na vás nezapomněla. Jen mám v posledních dnech poněkud málo času na všechno a bohužel to není změnou času. Vyjímkou byl nedělní oběd s krásným dlouhým aperitivem v prvním opravdovém sluníčku na zahradě, připravené na jaro! Avokádová pasta, čerstvý pide chléb, růžový crémant. A milá společnost. Jsou v životě pěkné chvíle…
1 avokádo, zralé tak akorát
1 polévková lžíce kysané smetany
šťáva z poloviny limetky
hrstička posekaného čerstvého koriandru
sůl, pepř
Avokádo rozpůlíme, jádro vyjmeme a odhodíme. Vydlabeme dužinu na hluboký talíř, vidličkou ji rozmělníme na kaši. Přidáme smetanu, limetkovou šťávu, sůl pepř a znovu rozmícháme. Nakonec vmícháme koriandr. Přendáme pastu do misky, posypeme trochou piment d´Espelette nebo cajenského pepře a podáváme s čerstvým pečivem a šumivým vínem.
Dobrou chuť!