Avokádová pasta s limetkou a koriandrem

Avokádová pastaDnešní recept vlastně ani není recept, jen potvrzení, že jsem na vás nezapomněla. Jen mám v posledních dnech poněkud málo času na všechno a bohužel to není změnou času. Vyjímkou byl nedělní oběd s krásným dlouhým aperitivem v prvním opravdovém  sluníčku na zahradě, připravené na jaro! Avokádová pasta, čerstvý pide chléb, růžový crémant. A milá společnost. Jsou v životě pěkné chvíle…

1 avokádo, zralé tak akorát

1 polévková lžíce kysané smetany

šťáva z poloviny limetky

hrstička posekaného čerstvého koriandru

sůl, pepř

Avokádo rozpůlíme, jádro vyjmeme a odhodíme. Vydlabeme dužinu na hluboký talíř, vidličkou ji rozmělníme na kaši. Přidáme smetanu, limetkovou šťávu, sůl pepř a znovu rozmícháme. Nakonec vmícháme koriandr. Přendáme pastu do misky, posypeme trochou piment d´Espelette nebo cajenského pepře a podáváme s čerstvým pečivem a šumivým vínem. Avokádová pasta

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.