Banánový cupcake s kokosem a limetkovým krémem

Banánový cupcakeDnes po delší době sladký recept.  Banánový cupcake s kokosem a limetkovým krémem. Krásně vláčné těsto, druhý den jsou ještě mnohem lepší.

 

na 12 ks a malý cake

220 g polohrubé mouky
60 g kokosové moučky
1 prášek do pečiva
150 g třtinového cukru (dala jsem půl na půl muscovado a světlý třtinový)
šťáva a kůra z 1 limety
2 vejce
150 ml mléka
125 g másla
2 banány

Banánový cupcakeKrém:

250 g mascarpone
100 ml šlehačky
2 polévkové lžíce cukru moučky
lička šťávy a ostrouhaná kůra z 1 limetky
1 plátek želatiny

Troubu předehřejeme na 180°C, formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky.

Želatinu namočíme do studené vody. Mascarpone rozmícháme s cukrem, šťávou a kůrou z limety. Šlehačku ušleháme dotuha a opatrně vmícháme do mascarpone. Želatinu vymačkáme a rozpustíme ve lžici vody v mikrovlnce (zahříváme asi 10 vteřin) a vmícháme rychle a pečlivě do zbytku krému. Krémem naplníme zdobicí sáček a necháme chladit v lednici.

Banánový cupcakeBanány rozmačkáme vidličkou na kaši a pokapeme limetkovou šťávou. Všechny sypké přísady a citrónovou kůru smícháme v jedné míse. Rozpustíme máslo – nesmí být horké!, ostatní tekuté přísady smícháme. Tekutou směs vlijeme do sypké směsi, promícháme, nakonec vmícháme máslo a znovu opatrně promícháme, až je těsto hladké. Úplně nakonec přidáme banány.

Naplníme formičky do dvou třetin a pečeme cca 20 – 22 minut. Těsta je docela dost, takže mně zbylo ještě na malý chlebíček, ten jsem pekla asi 30 minut.

Banánový cupcakeVychladlé muffiny ozdobíme krémem. Pokud muffiny nesníme hned, uchováváme je v lednici. Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.