Caprese z červené řepy a kozího sýra s ostružinami a bylinkovým salátem

caprese z červené řepy a kozího sýraDnes trochu improvizovaný recept typu „co dům dal“ – takzvané caprese z červené řepy a kozího sýra s ostružinami a bylinkovým salátem. Ostružiny jsem přidala jen z rozmaru na poslední chvíli, protože jsem nevěděla, co s tou hrstičkou udělat, ale překvapivě se ke všemu moc dobře hodily.

Pro 4 strávníky jako předkrm
2 střední bulvy červené řepy
1 váleček plísňového kozího sýra (typ buche)
hrst zralých ostružin
směs mladých lístků hladkolisté petrželky, koriandru a posekané naťové cibulky

na zálivku:
1 polévková lžíce balsamikového octa
sůl, pepř
olivový olej

caprese z červené řepy a kozího sýraŘepu vaříme v osolené vodě s trochou kmína a větvičkou libečku asi 25 minut. Necháme vychladnout na sítku, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Váleček kozího sýra pokrájíme na kolečka a rozložíme jako klasické caprese na talíř, kombinujeme kolečka sýra a plátky řepy. Doprostřed talíře dáme hrstičku bylinkového salátu, přidáme ostružiny a všechnozalijeme zálivkou, kterou vyšleháme ze všech uvedených ingrediencí. Necháme chvilku proležet někde v chladnu, nedáváme ale do lednice, aby sýr moc neztuhl. Podáváme s čerstvým pečivem. jako víno se dobře hodí nějaký hutnější pinot gris.

caprese z červené řepy a kozího sýraDobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.