Je pochmurný den, tak něco veselého… Rychlý cheesecake bez pečení s jahodami (nebo malinami, hruškami, můžete experimentovat).
na 7 skleniček
200 g celozrnných sušenek s kousky čokolády
50 g másla
3 balíčky Lučiny
2 dcl šlehačky
šťáva a kůra z jednoho dobře vydrbaného citrónu
3 lžíce moučkového cukru
200 g nakrájených jahod
1 polévková lžíce moučkového cukru
4 cl Cointreau nebo Grand Marnier (nemusí být)
Máslo rozehřejeme, sušenky rozmixujeme a smícháme s máslem.
Lučinu rozmícháme s cukrem, citrónovou šťávou a kůrou a nakonec do směsi vmícháme ušlehanou smetanu.
Jahody nakrájíme nadrobno, promícháme s cukrem a likérem.
Na dno skleniček dáme trochu sušenkového základu, pokračujeme vrstvou smetanové směsi, vrstvou jahod, zase sušenky, smetana, povrch uhladíme, ozdobíme jahodou a trochou sušenkové drobenky. Necháme dobře rozležet.