Cheesecake bez pečení

Je pochmurný den, tak něco veselého… Rychlý cheesecake bez pečení s jahodami (nebo malinami, hruškami, můžete experimentovat).

na 7 skleniček

Cheesecake fraise 200 g celozrnných sušenek s kousky čokolády
50 g másla

3 balíčky Lučiny
2 dcl šlehačky
šťáva a kůra z jednoho dobře vydrbaného citrónu
3 lžíce moučkového cukru

200 g nakrájených jahod
1 polévková lžíce moučkového cukru
4 cl Cointreau nebo Grand Marnier (nemusí být)

Máslo rozehřejeme, sušenky rozmixujeme a smícháme s máslem.

Lučinu rozmícháme s cukrem, citrónovou šťávou a kůrou a nakonec do směsi vmícháme ušlehanou smetanu.Cheesecake fraise

Jahody nakrájíme nadrobno, promícháme s cukrem a likérem.

Na dno skleniček dáme trochu sušenkového základu, pokračujeme vrstvou smetanové směsi, vrstvou jahod, zase sušenky, smetana, povrch uhladíme, ozdobíme jahodou a trochou sušenkové drobenky. Necháme dobře rozležet.

Cheesecake fraise
Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.