Dýně jsou pořád ve skvělé kondici a hlavně přítomné ve všech zeleninách a tržnicích. Koupila jsem velkou oranžovou hokkaidó, z poloviny jsem udělala rizoto a druhou polovinu jsem upekla. Pak jsem dumala, co s tou polovinou provést. A napadlo mě vylepšit jeden starší oblíbený recept. Do poloviny tvarohové náplně (kterou jsem zdvojnásobila, proto je to tentokrát spíš cheesecake brownie :-) ) jsem zamíchala 200 g rozmixované upečené dýně a vznikly tříbarevné cheesecake brownies. Tady je recept:
Cheesecake brownie s dýní
Na formu 20 x 30 cm
Troubu předehřejeme na 150°C
Cheesecake část:
500 g tvarohu
120 g cukru
1 vanilkový cukr
špetka skořice
2 velká vejce
2 lžíce hladké mouky
200 g rozmixované upečené dýně
Brownie část:
120 g čokolády
100 g másla
2 vejce
100 g třtinového cukru
40 g hladké mouky
Troubu zahřejeme na 170°C. Formu vymažeme máslem, vyložíme papírem na pečení a necháme ho trochu přečuhovat do stran.
V jedné misce smícháme 250 g tvarohu, vejce, přidáme vanilkový cukr, 60 g cukru a nakonec lžíci mouky. V další misce smícháme 250 g tvarohu s dýňovým pyré, přidáme 60 g cukru, skořici, vejce a lžíci mouky.
Čokoládu rozpustíme s máslem a rozmícháme na hladkou hmotu. Přidáme cukr, rozmícháme, pak jedno po druhém vejce, vždycky dobře rozmícháme a nakonec vmícháme mouku.
Do formy dáme nejdřív čokoládové těsto, na něj rozetřeme dýňový tvaroh a nakonec nalijeme bílý tvaroh. Promícháme druhým koncem vařečky, aby vzniklo hezké mramorování a pečeme asi 35 minut. Necháme úplně vychladnout.
Dobrou chuť!