Chlebíček se sušenými rajčaty, grilovanou paprikou a sýrem

Chlebíček se sušenými rajčatyPro jarní a letní večeře nebo pro různé bufety a pikniky se nám bude dobře hodit chlebíček se sušenými rajčaty, grilovanou paprikou a sýrem, nebo zkrátka s něčím, co najdeme ve špajzu či v lednici – s chorizem, sušenou šunkou, konfitovanou cibulí, atd.

Pro formu na biskupský chlebíček, srnčí hřbet nebo pro formu na muffiny, minimuffiny…Chlebíček se sušenými rajčaty

200 g polohrubé mouky
2 vejce
1 dcl mléka
sáček prášku do pečiva
100 g strouhaného sýra (směs parmezánu a měkčího sýra, třeba goudy nebo čedaru, ideálně cantal, tomme de savoie)
250 g směsi pokrájených sušených rajčat, zbytků grilovaných paprik, oliv, kaparů
hrst nasekané bazalky
4 lžíce olivového oleje
sůl, pepř, oregáno
semínka (nemusí být)

Chlebíček se sušenými rajčatyStandardní formu na biskupský chlebíček vymažeme olejem a vyložíme papírem na pečení.

Troubu rozehřejeme na 180°C.

V jedné míse smícháme sypké přísady. v druhé míse rozšleháme všechny tekuté přísady. Obě směsi smícháme a přidáme sýr a směs rajčat, oliv, paprik a kaparů (podle vaší chuti – něco můžete přidat, něco vynechat). Těsto nalijeme do formy, vršek posypeme semínky a pečeme cca 30 minut. Vyzkoušíme upečení zapíchnutím špejle do těsta. Vytáhnete-li ji suchou, je upečeno, je-li špejle mokrá se stopami těsta, pečete ještě cca 5 minut.

Chlebíček se sušenými rajčatyVychladlé vyklopíme a krájíme na plátky nebo kostky k aperitivu nebo podáváme se salátem jako předkrm.

 

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.