Čokoládový krém s karamelem a šlehačkou

čokoládový krém s karamelemDnes si dáme po delší době zase něco sladkého. A rychlého, přitom rafinovaného :-). Můžete čoko krémy připravit i bez karamelu a oříšků, ale s nimi je to daleko lepší! Tak k receptu – čokoládový krém s karamelem a šlehačkou:

na 8 malých skleniček

280 g čokolády, tmavé nebo mléčné podle chuti
180 g mléka
70 g smetany na šlehání
1 celé vejce a 1 žloutek

karamelová omáčka ze slaného másla
griliáš nebo praliné na ozdobu

200 ml šlehačkyčokoládový krém s karamelem

Mléko a smetanu zahřejeme k varu. Odstavíme, vmícháme do horké tekutiny čokoládu – pokud nepoužíváme čokoládové pecky, nalámeme nebo nasekáme ji na drobné kousky – a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a my nezískáme hladkou krémovitou směs. Nalijeme ji do mixéru, přidáme celé vejce a žloutek (před použitím celá vejce omyjeme teplou vodou a osušíme) a mixujeme dohladka.

Na dno skleniček dáme lžičku karamelové omáčky, lžičku praliné, na ně nalijeme čokoládový krém a dáme na 2 hodiny do lednice. Když krém ztuhne, nalijeme navrch další lžičku karamelové omáčky. Šlehačku ušleháme dotuha a ozdobíme skleničky s čoko krémem. Šlehačku posypeme ještě trochou praliné. Uchováváme v lednici, dokud nesníme. čokoládový krém s karamelemDobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.