Citrónové cupcakes s borůvkami

na 12 ks

225 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
175 g třtinového cukru
kůra ze 1 citrónu, nastrouhaná
3 vejce
100 g jogurtu nebo kyšky
175 g másla
pár hrstí borůvek (mražené nebo čerstvé)

Krém:

1/2 kelímku mascarpone
100 g ušlehané šlehačky
2 lžíce moučkového cukru
pár kapek citrónového aromatu
kapka fialového barviva (nemusí být)
pár drcených nesolených pistácií
borůvky na ozdobu

Troubu předehřejeme na 180°C, formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky.

Všechny sypké přísady a citrónovou kůru smícháme v jedné míse. Rozpustíme
máslo – nesmí být horké!, ostatní tekuté přísady smícháme. Tekutou směs dáme do
sypké směsi, nakonec vmícháme máslo a opatrně promícháme, až je těsto
hladké. Úplně nakonec velmi rychle přidáme borůvky a už moc nemícháme.

Naplníme formičky do 2/3 a pečeme cca 20 – 22 minut.

Mascarpone rozmícháme s cukrem, barvivem a aromatem, nakonec
opatrně vmícháme šlehačku. Naplníme si cukrářský sáček a vychladlé
muffiny ozdobíme. Povrch ještě posypeme borůvkami a pistáciemi.

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.