Času je pořád málo, vařím v poslední době hlavně po večerech a rychle, ale aspoň malý víkendový dezertek vám představím. Je to rychlovka, co se týče přípravy, i konzumace. V lednici dlouho nevydrží a teď myslím nejen, že je hned snědený, ale
prostě druhý den už to není ono. Mango zvodnatí. Ale když ho servírujete hned po vychlazení, je to lahůdka. Tak tady je recept:
Dezert s jogurtem, mangem, lesními plody a medem
na 6 skleniček
300 g mražených lesních plodů nebo malin
1 lžíce cukru
400 g smetanového jogurtu
2 dobře zralá manga
3 polévkové lžíce medu (nebo víc, podle chuti)
kůra a šťáva z jedné limetky
trochu griliáše na posypání
Lesní plody smícháme s cukrem a v mikrovlnce rozehřejeme. Rozmixujeme ponorným mixérem a propasírujeme přes sítko, abychom se zbavili zrníček. Necháme vychladnout.
Mango oloupeme a nakrájíme dužinu na kostky, které pokapeme limetkovou šťávou. Přidáme lžíci medu a rozmixujeme dohladka. Vmícháme nastrouhanou limetkovou kůru.
Jogurt smícháme se zbylým medem a do skleniček lžící skládáme vrstvu červeného ovoce, vrstvu jogurtu a zakončíme mangem. Necháme krátce vychladit a hned podáváme, posypané trochou griliáše.
Dobrou chuť!