Dýně pečená v česnekovém másle

DýněZdravím vás všechny mezi svátky. V době pojídání všech tradičních vánočních pokrmů se jednomu zasteskne po něčem jiném, po salátku, po jednoduché chuti, po něčem bez masa. Tak vznikl dnešní recept z dýně. Nebudu to prodlužovat, tady je recept:

Dýně pečená v česnekovém másle

dýně Hokkaidó nebo jiná dýně podle chuti
čerstvé máslo
česnek
plocholistá petrželka
sůl, pepř

Dýni oloupeme a nakrájíme na silnější půlměsíčky. V pánvi rozehřejeme trochu másla a vložíme do něj kusy dýně. Osolíme, opepříme. Opékáme zvolna, občas kousky obrátíme. Když je dýně měkká tak, jak si přejeme, to je tak, aby se do ní dala lehce zapíchnout vidlička, přidáme do pánve kousek čerstvého másla, rozmačkaný česnek a posypeme nasekanou petrželkou. Dál už nevaříme.

Podáváme se salátem ze špenátu a vlašských ořechů a se zálivkou z octa ze sherry a olivového oleje s přidáním lžičky medu, nebo také jako přílohu k drůbežímu masu nebo paštice. Dýně

 

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.