Fenyklový salát s candátem

Možná se tenhle salát bude hodit po svátcích :-). Fenyklový salát Fenyklový salát – můj recept je s candátem, ale můžeme použít i jinou rybu, třeba i uzeného lososa – je tentokrát nikoliv ze syrového, ale vařeného fenyklu. Je to poněkud nezvyklé, ale je to velmi dobré. Můžeme si ho připravit i předem, fenykl se v zálivce pěkně marinuje a je jen lepší!

Pro 4 strávníky

4 fenykly
hrst cherry rajčat
1 jarní cibulka
1 citrón
několik polévkových lžic olivového oleje
sůl, pepř

4 filety candáta
citrónová štáva
červený pepř
sůl
citrónový (nebo obyčejný) tymián
pár stroužků česneku
olej, pláteček másla

Fenykly očistíme, rozpůlíme a vaříme 20 minut v páře. Necháme vychladnout. Vychladlé fenykly nakrájíme na proužky, smícháme se zálivkou, připravenou z citrónové šťávy, olivového oleje, soli a pepře. Cibulku nakrájíme nadrobno a přidáme k fenyklu. Rajčátka nakrájíme na kolečka a přidáme také k fenyklu.

Rybu pokapeme citrónem, osolíme, okořeníme červeným pepřem. Na pánvi rozehřejeme olej s kouskem másla a necháme v něm chvíli smažit tymián a česnek. Shrneme stranou a opečeme zprudka rybu.

Na talíř rozložíme fenykl s rajčaty a navrch položíme opečeného candáta. Podáváme jako předkrm s bagetou nebo jako hlavní chod třeba s opečenými brambory nebo rýží.

Fenyklový salátDobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.