Dnes jen kraťoučký improvizovaný recept. Fíky se na mě odevšad hrnou, v našich končinách se čerstvé moc jíst nedají, ale po úpravě se z nich dají vykouzlit různá potěšení. Neuvádím množství, je na vás, kolik jich stvoříte.
Fíkové koláčky s mascarpone
listové těsto
fíky
opražené plátky mandlí
trochu fíkové zavařeniny
mascarpone
moučkový cukr
rozpuštěné máslo
Troubu zahřejeme na 180°C.
Z listového těsta vykrájíme kolečka o průměru 10 cm. Fíky nakrájíme na osminky. Vykrájená kolečka propícháme vidličkou, potřeme máslem, zavařeninou, poklademe osminkami fíků, pocukrujeme a ještě pokapeme máslem. Pečeme asi 20 minut, do zezlátnutí těsta.
Na hotový koláček položíme noček z mascarpone, posypeme plátky mandlí a pocukrujeme znovu. Kdo má po ruce, pokape karamelovou omáčkou.
Dobrou chuť!