Kokosový koláč s čokoládou

Dnes opět recept na přání. Speciální věnování prvopečiteli, který se neúnavně pouští do nových dobrodružství! Teď na něj čeká kokosový koláč či buchta nebo bábovka s čokoládovými peckami.

Kokosový koláč185 g polohrubé mouky
1 sáček prášku do pečiva
špetička soli
50 g strouhaného kokosu
200 g cukru krupice
125 g povoleného másla (ne rozpuštěného, jen tak, aby šlo dobře zamíchat s ostatními součástmi)
2 vejce
2,5 dcl mléka

hrst nebo dvě čokoládových pecek nebo čokolády, pokrájené nadrobno (nemusí být)

Troubu rozehřejeme na 180°C.

Vymažeme a vysypeme hrubou moukou formu na menší bábovku nebo kulatou formu o průměru cca 22 cm.

V míse dobře promícháme všechny suroviny, nakonec lehce vmícháme čokoládu a těsto vlijeme do připravené formy. Nedoporučuji koláč čokoládou posypat, těsto pak nevyběhne nahoru a čokoláda udělá na povrchu krustu. Což ale některým kupodivu chutná :-).
Pečeme asi 40 minut. Po uplynutí této doby zkusíme do těsta zapíchnout špejli nebo ostří nože, když ji (ho) vytáhneme suchou/é, je koláč upečen. Necháme vychladnout.

Pokud se koláč při pečení zeshora moc barví, přikryjeme ho kusem alobalu. Necháme vychladnout. Kokosový koláčDobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.