Kuřecí kousky se sušenými rajčaty a olivami

Kuřecí kousky se sušenými rajčaty a olivamiDnes další stručný letní recept na rychlou večeři – kuřecí kousky se sušenými rajčaty a olivami. Množství surovin je orientační, můžete přidat nebo ubrat, je to na vás a vaší chuti (a možnostech špajzky).

pro 2 strávníky

2 kusy kuřecích prsíček
sušené provensálské byliny
sušená rajčata drcená
špetka sušeného drceného chilli
zelená naťová cibulka
2 stroužky česneku
sůl, pepř
5 cl bílého suchého vína
olivový olej

6 ks sušených rajčat v oleji
150 g zelených oliv
kapary (nemusí být)

Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme, zasypeme provensálskými bylinkami, chilli a – máme-li – drcenými sušenými rajčaty. Zakápneme olejem, promícháme a necháme chvilku odpočinout.

Sušená rajčata nakrájíme na proužky, olivy na poloviny, naťovou cibulku nadrobno a česnek na plátky.

Na pánvi rozehřejeme pár lžic oleje, opečeme zprudka maso. když začne chytat pěknou zlatou barvu, přidáme cibulku, olivy, rajčata a česnek (a kapary, budeme-li dávat) a chvilku restujeme. Přilijeme bílé víno a necháme odpařit. Před podáváním zakápneme ještě čerstvým olivovým olejem a posypeme petrželkou nebo bazalkou.

Kuřecí kousky se sušenými rajčaty a olivamiDobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email

2 komentáře

  • Eja napsal:

    Dotaz – drcená sušená rajčata tomu dají jiný chuťový rozměr než jen přidání naložených?

  • Petra napsal:

    Ahoj, Ejo. Ta drcená sušená dávám přímo na maso, mám to ráda, ale když vynecháš, asi se nic nestane. Není to nějaká speciální vychytávka :-).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.