Dnes mě tedy na úvod nic nenapadá. Nic originálního. Recept je improvizace, která se osvědčila. Dá se podávat za tepla (tedy salát ne, samosebou), i za studena a chutná opravdu všem. Kdo chce, udělá si maso ostřejší za pomoci nějaké papričky, nakrájené do marinády, kdo má rád jemné, bude se držet receptu. Tady je:
Kuřecí kousky tandoori se salátem z fazolek a brambor
pro 5 strávníků
3 kuřecí prsa
1 bílý jogurt
2 polévkové lžíce koření tandoori
sůl
olivový olej
Na salát:
pár hrstí zelených fazolek, očištěnýh, pokrájených na
polovinu
6 – 7 malých nových brambor
200 g mladých karotek
3 jarní cibulky i s natí
3 lžíce bílého jourtu
3 lžíce kysané smetany
paprika, kurkuma
sůl, pepř
kerblík
Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostky a osolíme. V míse smícháme tandoori s jogurtem a promícháme s masem. Necháme alespoň hodinu marinovat.
Mezitím si uvaříme fazolky v osolené vodě, trvá to asi 7 minut. Ve stejné vodě uvaříme mrkvičky, asi 10 minut. Brambory
uvaříme ve slupce, oloupeme.
Vychladlé brambory nakrájíme na osminky, promícháme v míse s fazolkami a mrkvičkami, přidáme pokrájenou cibulku. Poprášíme kurkumou a paprikou, promícháme s jogurtem, smetanou, osolíme, opepříme a nakonec posypeme čerstvým posekaným kerblíkem.
Na pánvi rozehřejeme olej, postupně opečeme kostky masa. Podáváme s vlažným salátem a s jasmínovou rýží.
Dobrou chuť!