Losos konfitovaný v olivovém oleji s citrónem a rozmarýnem

Dnešní recept nepotřebuje žádný velký úvod. Losos konfitovaný v olivovém oleji s citrónem a rozmarýnem – více méně polotovar, se kterým můžeme dozdobit salát k předkrmu, těstoviny nebo rizoto, můžeme ho podávat samotný s trochou domácí majonézy… Je senzační. Tady je recept:

Losos konfitovaný v olivovém oleji s citrónem a rozmarýnem

porce filetů z lososa podle počtu strávníků
dostatečné množství olivového oleje
neošetřený citrón
několik snítek čerstvého rozmarýnu
sůl, pepř

Rybu očistíme od hnědých částí, osolíme a opepříme.

V malém vyšším kastrůlku zahřejeme olej na 160°C. Vložíme do něj rozmarýn a kolečka citrónu. Necháme asi 15 minut rozležet. Pak do oleje ponoříme porce lososa a na úplně malém plamínku konfitujeme asi 20 minut. V půli procesu rybu otočíme. Po uplynutí doby vypneme plamen a necháme rybu v oleji vychladnout. Před podáváním osušíme ubrouskem. Servírujeme se salátem s balsamikovou zálivkou a s trochou domácí majonézy. Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.