Lososový tatarák s mangem

Lososový tatarák Dnes to nebudu moc zdržovat. Mám pro vás hezký a jednoduchý recept na lehkou lednovou večeři (pořád ještě se dají koupit dobrá manga a limetky), nebo na předkrm k obědu s milými spolustolovníky- lososový tatarák s mangem. Uvažovala jsem původně ještě o zakomponování avokáda, ale nakonec jsem zvolila tuhle jednoduchou verzi. Tady je recept:

Lososový tatarák s mangem

pro 4 strávníky jako předkrm

400 g čerstvého lososa bez kůže
1 šalotka
polovina zralého manga
2 limetky
sůl, pepř
pár lístků petrželky a bazalky
olivový olej

Lososa nakrájíme na tenké plátky, ty na proužky a ty následně na malé kostičky. Dáme do misky, přidáme nadrobno pokrájenou šalotku, zalijeme šťávou ze dvou limetek, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a necháme zakryté fólií v lednici hodinu uležet.

Posekáme petrželku a bazalku, mango nakrájíme na malé kostičky. Obojí zamícháme do lososové směsi těsně před konzumací. Podáváme s bílou bagetou nebo dýňovým chlebem  (recept bude následovat cobydup!), se salátem z polníčku a se sklenicí sylvánského. Lososový tatarák

 

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.