Po dlouhé době konečně zase něco slaného – tradiční marocký recept, který se podává buď jako příloha k hlavnímu chodu, nebo samotný se salátem jako předkrm – maakouda. Pojmenovala jsme si to pro sebe opečené škubánky po marocku, našim škubánkům se to velmi podobá. Recept jsem našla tady.
Pro 4 strávníky
4 velké vařené brambory
1 vejce
1 malá cibule
1 stroužek česneku
2 polévkové lžíce strouhaného ementálu
1 polévková lžíce nasekané petrželky
1 kávová lžička kurkumy
sůl, pepř
2 polévkové lžíce hladké mouky na obalení
olej na smažení
Avokádový dip:
1 zralé avokádo
100 g lučiny nebo žervé
1/2 jarní cibulky
šťáva z půlky citrónu
1 polévková lžíce bazalky nebo kopru nebo petrželky
sůl, pepř
Brambory nastrouháme najemno, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek rozmačkáme a všechno smícháme v míse s ostatními přísadami (kromě mouky). Z hmoty tvoříme placičky, které lehce obalíme v mouce a smažíme zprudka ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
Na dip rozmačkáme oloupané avokádo s lučinou, vmícháme cibulku, citrónovou šťávu, osolíme, opepříme a nakonec bylinky. Necháme vychladit.
Podáváme placičky s dipem, nebo případně jako přílohu ke grilovanému masu.
Dobrou chuť!
2 komentáře
Moc dobré. Dip odlehčený, jen žervé s jogurtem, petrželka, cibulka a kousíček feferonky nadrobno.
Díky za komentář, má věrná kuchařko! Jsem ráda, že chutnalo.