Maakouda aneb opečené škubánky po marocku

maakouda škubánkyPo dlouhé době konečně zase něco slaného – tradiční marocký recept, který se podává buď jako příloha k hlavnímu chodu, nebo samotný se salátem jako předkrm –  maakouda. Pojmenovala jsme si to pro sebe opečené škubánky po marocku, našim škubánkům se to velmi podobá. Recept jsem našla tady.

Pro 4 strávníky

4 velké vařené brambory
1 vejce
1 malá cibule
1 stroužek česneku
2 polévkové lžíce strouhaného ementálu
1 polévková lžíce nasekané petrželky
1 kávová lžička kurkumy
sůl, pepř

2 polévkové lžíce hladké mouky na obalení
olej na smažení

maakouda škubánkyAvokádový dip:
1 zralé avokádo
100 g lučiny nebo žervé
1/2 jarní cibulky
šťáva z půlky citrónu
1 polévková lžíce bazalky nebo kopru nebo petrželky
sůl, pepř

Brambory nastrouháme najemno, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek rozmačkáme a všechno smícháme v míse s ostatními přísadami (kromě mouky). Z hmoty tvoříme placičky, které lehce obalíme v mouce a smažíme zprudka  ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.

Na dip rozmačkáme oloupané avokádo s lučinou, vmícháme cibulku, citrónovou šťávu, osolíme, opepříme a nakonec bylinky. Necháme vychladit.

maakouda škubánkyPodáváme placičky s dipem, nebo případně jako přílohu ke grilovanému masu.

Dobrou chuť!

Print Friendly, PDF & Email

2 komentáře

  • Eja napsal:

    Moc dobré. Dip odlehčený, jen žervé s jogurtem, petrželka, cibulka a kousíček feferonky nadrobno.

  • Petra napsal:

    Díky za komentář, má věrná kuchařko! Jsem ráda, že chutnalo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.